-6.2 C
Skopje

Grubi në Programin 200: Nuk do e lëmë vendin në mëshirë të forcave të errëta

Duke folur më tej në Programin 200 të Alsat, Zëvendëskryeministri i parë Grubi ka theksuar se BDI nuk do të heq dorë nga anëtarësimi i vendit në Bashkimin Europian.

“Ne jemi të gatshëm me përgjigjet që mendojmë se akomodojnë pozitat bullgare dhe do mundësojnë ç’bllokimin e Bulgarisë për datën e Konferencës së parë ndërqeveritare mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Në Dhjetor të ketë një lëvizje pozitive që në Janar, Shkurt ose Mars të zgjidhet kjo çështje dhe të fillojnë negociatat me BE-në. Në rastin më të keq të mundshëm me skepticizmin më të madh që flitet, unë dhe BDI asnjëherë nuk do ngremë dorë nga synimi për të anëtarësuar këtë vend në BE ashtu siç nuk ngritëm dorë nga anëtarësimi në NATO, nuk do e lëmë këtë vend në mëshirën e forcave të Levicës”, tha Grubi.

TË FUNDIT

RMV me Qeveri të re / Kovaçevski kryeministër, Grubi zëvendëskryeministër i parë

Në KUvendin e Maqedonisë së Verut është zgjedhur Qeveria e re. Nga gjithsej 118 deputetë të pranishëm në sallë, kanë votuar 108. Prej tyre 62...

Arbër Ademi replikë Ziadin Selës: Nuk mund ta mposhtni Ali Ahmetin, jeni humbës në çdo cikël zgjedhor

Koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së, Arbër Ademi ka replikuar kundër Ziadin Selës duke i thënë se ai duhet të kërkojë përgjegjësi për dështimin...

Vjollca Ademi replikë Ilire Dautit: A ndjeheni mirë që partneri juaj Apasievi nuk ju lejon të flisni shqip?

Ndaj deputetes opozitare Ilire Dauti ka reaguar deputetja e BDI-së, Vjollca Ademi. Ajo ftoi ASh-në që të shoh gabimet e veta, duke ia kujtuar koalicionet...

Vjollca Ademi: BDI gjithmonë punon në përmirësimin e pozitës së gruas

Ndaj deputetes opozitare Ilire Dauti ka reaguar deputetja e BDI-së, Vjollca Ademi. Ajo ftoi ASh-në që të shoh gabimet e veta, duke ia kujtuar koalicionet...

Vjollca Ademi ia përplas në fytyrë Ilire Dautit: Nuk keni kredibilitet të flisni, nga 80 mijë vota mbetët me 40 mijë

Gjatë debatit për zgjedhjen e Qeverisë së re, deputetja e ASH-së Ilire Dauti, ka akuzuar BDI-në për varfërimin e qytetarëve dhe largimin e përditshëm...