0.8 C
Skopje

Projektet e financuara nga BE, Qeveria, UNDP dhe ASBN ndihmë pushtetit lokal

Me qëllim të thithjes së investimeve nga BE për zhvillim të infrastrukturës komunale, qeveria në bashkëpunim me UNDP-në dhe Agjencinë Suedeze për Bashkëpunim Ndërkombëtar, kanë përgatitur projektet për 47 komuna dhe dy qendra rajonale. Këto projekte do të kontribuojnë për përforcimin e kapaciteteve të pushtetit vendor dhe jetë më të mirë të qytetarëve thonë nga qeveria.

“Ideja për këtë projekt buron nga pushteti qendror i cili ka vërejtur mangësi në përgatitjen e dokumentacioneve cilësore teknike në nivel lokal. Duhet që të përkushtohemi në projekte për nevojat reale të qytetarëve dhe këtu nuk ka kompromis. Ky lloj i mbështetjes strukturore me të cilën është përgatitur dokumentacion teknik cilësor, shpresoj se do të tërheqë edhe më shumë investime.”,- tha zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi.

Bengston: Ndihma jonë, urë për qasje tek mjetet e BE-sëAmbasadorja e Suedisë beson se zhvillimi lokal është faktor kyç për rritje të qëndrueshme ekonomike.“Ndihma jonë ka për qëllim që t’i ndihmojë kapacitet komunale për identifikim e prioriteteve dhe nevojat e qytetarëve për zhvillim komunal. Ky projekt është katalizator për përgatitje të dokumentacionit teknik për projekte të qëndrueshme të cilat janë në përputhje me agjendën reformuese dhe prioritet e BE-së. Sipas meje është një urë për qasje deri tek mjetet nga donatorët e BE-së.”,- u shpreh ambasadorja e Suedisë, Kristine Bengston.Deri tani janë përgatitur 58 dokumentacione teknike që kapin vlerën prej 1,6 milion dollarë ndërsa për financimin e tyre do të nevojiten 126 milion dollarë.

TË FUNDIT

RMV me Qeveri të re / Kovaçevski kryeministër, Grubi zëvendëskryeministër i parë

Në KUvendin e Maqedonisë së Verut është zgjedhur Qeveria e re. Nga gjithsej 118 deputetë të pranishëm në sallë, kanë votuar 108. Prej tyre 62...

Arbër Ademi replikë Ziadin Selës: Nuk mund ta mposhtni Ali Ahmetin, jeni humbës në çdo cikël zgjedhor

Koordinatori i grupit parlamentar të BDI-së, Arbër Ademi ka replikuar kundër Ziadin Selës duke i thënë se ai duhet të kërkojë përgjegjësi për dështimin...

Vjollca Ademi replikë Ilire Dautit: A ndjeheni mirë që partneri juaj Apasievi nuk ju lejon të flisni shqip?

Ndaj deputetes opozitare Ilire Dauti ka reaguar deputetja e BDI-së, Vjollca Ademi. Ajo ftoi ASh-në që të shoh gabimet e veta, duke ia kujtuar koalicionet...

Vjollca Ademi: BDI gjithmonë punon në përmirësimin e pozitës së gruas

Ndaj deputetes opozitare Ilire Dauti ka reaguar deputetja e BDI-së, Vjollca Ademi. Ajo ftoi ASh-në që të shoh gabimet e veta, duke ia kujtuar koalicionet...

Vjollca Ademi ia përplas në fytyrë Ilire Dautit: Nuk keni kredibilitet të flisni, nga 80 mijë vota mbetët me 40 mijë

Gjatë debatit për zgjedhjen e Qeverisë së re, deputetja e ASH-së Ilire Dauti, ka akuzuar BDI-në për varfërimin e qytetarëve dhe largimin e përditshëm...