3.8 C
Skopje

Arifi: Investuam 2 milion e gjysëm euro në Arsim, Kulturë dhe Sport

Njihuni me investimet të cilat i ka kryer kryetari i komunës së Likovës, Erkan Arifi në mandatin e tij të parë katër vjeçar në Arsim, Kulturë dhe Sport.

NË ARSIMI, KULTURË DHE SPORT, GJATË MANDATIT 2017 – 2021, ME NË KRYE KRYETARIN ERKAN ARIFI ËSHTË INVESTUAR RRETH 2  MILION E GJYSËM EURO ”

  1. ARSIMI

1.1. Vendosja e nxemjeve qendrore tek të gjitha shkollat fillore komunale,

1.2. Sigurimi i  tabelave të mençura – smart,

1.3. Regullimi i oborrit – parterit, izolimi dhe lyerja nga jashtë e SHFK ,,Faik Konica,, ,

1.4. Rregullimi i oborrit dhe parterit në SHFK ,,Andon Zako Çajupi ,,

1.5. Rregullimi i oborrit, parterit, rrethoja e terenit hapur sportiv dhe ndriçimi publik në SHFK ,,Kultura,,

1.6. Rregullimi i oborrit, parterit, izolimit, lyerjes, rregullimi i dyshemeve me materjal specijal dhe rekonstruimi i nyjeve sanitare në shkollën periferike në f. Ropalcë dhe f. Nikushtak,

1.7. Rregullimi i nyjeve sanitare në 3 (tre) objektet e SHFK ,,Rilindja,,

1.8. Ndrrimi i të gjitha dritareve dhe derës së hyrjes tek SHFK ,,Rilindja,,

1.9. Rregullimi i oborrit, parterit, nyjeve sanitare dhe dyshmeve me materjal specijal në shkollën periferike në f. Vishticë ,

1.10. Vendosja e fotovoltaikëve në shkollat : ,,Kultura,, , Andon Zako Çajupi,, dhe ,,Faik Konica,,

1.11. Ndërtimi i kulmit në SHFK ,,Diturija,,

1.12. Lyerja e SHMK ,,Ismet Jashari,,

1.13. Dhënija e bursave për 80 studentë .

  1. Sport

1.1. Ndërtimi i Palestrës (sallës) sportive në SHFK ,,Andon Zako Çajupi,,

1.2. Ndërtimi i Palestrës (sallës) sportive në SHFK ,,Kultura,,

1.3. Ndërtimi i Palestrës (sallës) sportive në SHFK ,,7 Marsi,,

1.4. Ndërtimi i terenit të hapur sportiv tek SHFK ,,Diturija,,

1.5. Mbështetje financiare Klubit futbollistik ,,Besa,, – Sllupçan.

1.6 Mbështetje financiare Futsal Klubit ,, Karadaku,, – Likovë,

1.7. Mbështetje financiare klubeve sportive të regjistruara në Regjistrin qendror,

1.8. Rregullimi i këndeve të lojërave në fshatrat: Llojan, Vaksincë, Sllupçan, Orizare, Allashec, Likovë, Mateç, Ropalcë, Vishticë dhe Nikushtak ( Projekt i realizuar në bashkëpunim me Shoqatën jo qeveritare ,,Vllaznija,, – Kumanovë),

III. Kulturë

1.1.  Mbështetje financiare për Shoqërinë kulturore – artistike ,,Jeta e Re,,

1.2. Mbështetje financiare për Korin komunal ,,Zejadin Ismaili,,

1.3. Mbështetje financiare Shoqatës së artistëve ,,Rexhai Iseni,,

1.4. Mbështetje financiare për Manifestimet e ndryshme kulturore – artistike në nivel komunal ,

1.5. Mbështejte financiare klubit të shkrimtarëve ,,Jehona e Karadakut,, .

TË FUNDIT

Zejdi: Nisma për rrëzimin e Qeverisë ishte aventurë e keqe politike

–Konsideroj se ishte aventurë e keqe politike gjithë ajo nismë për rrëzimin e Qeverisë, kështu e komentoi fillimisht deputeti i Alternativës sonte në ClickPlus...

Nënkryetar i Parlamentit? Zejdi në Click plus: Do të diskutohet brenda deputetëve tanë

Deputeti i Alternativës, Skender Rexhepi-Zejd në ClickPlus në TV21 tha se Alternativa do të emërojë një nënkryetar të Kuvendit, por që sipas tij ende...

Zejd në Click plus: Në zgjedhje lokale VMRO-së ia pa hajrin vetëm Taravari

Deputeti i Alternativës Skender Rexhepi – Zejdi sonte në emisionin Click Plus në TV 21 tha se në Aleanca për Shqiptarët ia panë hajrin...

Sela thotë se Alternativa nuk ka të drejtë në pushtetin lokal

Pas gjithë asaj që ndodhi me ish-partnerin ë koalicionit të Alenacës, Alternativën, kryetari i ASH ka thënë se tanimë në pushtetin lokal dhe në...

Sela: Kemi rënje të votave, nëse ma kërkojnë dorëheqjen e pranoj

Ziadin Sela ka pranuar se kanë rënje të votave në këto zgjedhje lokale. “Ne si parti kemi rënje të votave dhe këtë nuk mund ta...