Порошенко, кој беше на власт од 2014 до 2019 година, го спореди рускиот претседател Владимир Путин со модерен Хитлер.

Ситуацијата во украинскиот парламент е напната, а внатре има многу вооружени луѓе, изјави за Би-Би-Си украински новинар во зградата.